Marmelada

Marmelada miješana

M

armelada miješana se dobija ukuvavanjem fino pasirane kaše jabuke, breskve, višnje i kruške uz dodatak šećera, limunske kiseline i pektina kao sredstva za želiranje. Ukuvavanje se vrši u vakuum kuhačima pri sniženim temperaturama pri čemu organoleptičke i hranjive vrijednosti ostaju sačuvane. Fine je mazivne homogene strukture, bez iskristalisanoga šećera, bez sinereze, nije zagorjela i ne pokazuje znakove vrenja. Boje, ukusa i mirisa je karakterističnog za voće od koga je proizvedena. Pasterizirana je i ne sadrži konzervanse.

Marmelada miješana
Marmelada šipak

Marmelada šipak

M

armelada šipka se dobija ukuvavanjem fino pasirane kaše šipka uz dodatak šećera, limunske kiseline i pektina kao sredstva za želiranje. Ukuvavanje se vrši u vakuum kuhačima pri sniženim temperaturama pri čemu organoleptičke i hranjive vrijednosti ostaju sačuvane. Fine je mazivne homogene strukture, bez iskristalisanoga šećera, bez sinereze, nije zagorjela i ne pokazuje znakove vrenja. Boje, okusa i mirisa je karakterističnoga za voće od koga je proizvedena. Pasterizirana je i ne sadrži konzervanse.

Marmelada kajsija

M

armelada kajsije se dobija ukuvavanjem fino pasirane kaše kajsije uz dodatak šećera, limunske kiseline i pektina kao sredstva za želiranje. Ukuvavanje se vrši u vakuum kuhačima pri sniženim temperaturama pri čemu organoleptičke i hranjive vrijednosti ostaju sačuvane. Fine je mazivne homogene strukture, bez iskristalisanoga šećera, bez sinereze, nije zagorjela i ne pokazuje znakove vrenja. Boje, okusa i mirisa je karakterističnoga za voće od koga je proizvedena. Pasterizirana je i ne sadrži konzervanse.

Marmelada kajsija
Marmelada jagoda

Marmelada jagoda

M

armelada jagode se dobija ukuvavanjem fino pasirane kaše jagode uz dodatak šećera, limunske kiseline i pektina kao sredstva za želiranje. Ukuvavanje se vrši u vakuum kuhačima pri sniženim temperaturama pri čemu organoleptičke i hranjive vrijednosti ostaju sačuvane. Fine je mazivne homogene strukture, bez iskristalisanoga šećera, bez sinereze, nije zagorjela i ne pokazuje znakove vrenja. Boje, okusa i mirisa je karakterističnoga za voće od koga je proizvedena. Pasterizirana je i ne sadrži konzervanse.

Marmelada šljiva

M

armelada šljive se dobija ukuvavanjem fino pasirane kaše šljive uz dodatak šećera, limunske kiseline i pektina kao sredstva za želiranje. Ukuvavanje se vrši u vakuum kuhačima pri sniženim temperaturama pri čemu organoleptičke i hranjive vrijednosti ostaju sačuvane. Fine je mazivne homogene strukture, bez iskristalisanoga šećera, bez sinereze, nije zagorjela i ne pokazuje znakove vrenja. Boje, okusa i mirisa je karakterističnoga za voće od koga je proizvedena. Pasterizirana je i ne sadrži konzervanse.

Marmelada šljiva
Marmelada drenjak

Marmelada drenjak

M

armelada drenjaka se dobija ukuvavanjem fino pasirane kaše drenjaka uz dodatak šećera, limunske kiseline i pektina kao sredstva za želiranje. Ukuvavanje se vrši u vakuum kuhačima pri sniženim temperaturama pri čemu organoleptičke i hranjive vrijednosti ostaju sačuvane. Fine je mazivne homogene strukture, bez iskristalisanoga šećera, bez sinereze, nije zagorjela i ne pokazuje znakove vrenja. Boje, okusa i mirisa je karakterističnoga za voće od koga je proizvedena. Pasterizirana je i ne sadrži konzervanse.

nutritivna vrijednost / 100 grama miješana šipak kajsija jagoda šljiva drenjak
Sadrži približno 235kcal/982kJ 205,54kcal/860kJ 265kcal/1108kJ 253kcal/1053kJ 252kcal/1053kJ 261kcal/1092kJ
Masti 0,00g 0,06g 0,00g 0,00g 0,00g 0,00g
Ugljeni-hidrati 58,39g 51,07g 65,81g 62,9g 62,79g 69,50g
Proteini 0,32g 0,20g 0,45g 0,36g 0,30g 0,10g
Kom/Pak Kom/Paleti Pak/Paleti
314ml 6 1152 192
720ml 6 672 112